• Overlijden Marguerite Beltjens

  Helaas hebben we afscheid moeten nemen van ons gewaardeerde lid Marguerite Josephine Marie Beltjens (Roermond 26-10-1927 - Roermond 01-08-2018). Tot aan haar overlijden was zij met haar 90 jaar ons oudste lid, hetgeen zij overigens sinds maart 1969 was. Wij zijn haar veel dank verschuldigd voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging. Zo begeleide zij mede in de jaren 1970-1979 onder meer de zomerkampen voor onze jeugdleden. Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  1 augustus 2018
 • TB Rayon ZO 2017

  Afgelopen zaterdag 25 november 2017 was er weer een Technische Bijeenkomst van het Rayon Zuidoost voor het seizoen 2017-2018. Traditioneel is de Roermondse Reddingsbrigade (RRB) gastheer om alle brigades uit Limburg te verwelkomen. Speciale gast deze keer was dhr. Koen Breedveld, de nieuwe directeur van Reddingsbrigade Nederland. Hij hield een kort welkomstswoord en had daarnaast een kort onderhoud met bestuursvoorzitter Roy Philips van de RRB.  Na afloop liet hij ons nog het volgende weten in een korte reactie:

  “Dank voor de prettige ontvangst zaterdag en voor het leuke en leerzame gesprek. Goed te zien dat de RRB springlevend is en met zijn activiteiten een gewaardeerde rol speelt in de Roermondse samenleving. Reddingsbrigades hebben een enorme kracht en maatschappelijke betekenis, het is aan ons gezamenlijk om die kansen te benutten. Mocht er nog eens een gelegenheid zijn waarbij mijn aanwezigheid of die van een van mijn collega’s voor jullie van betekenis kan zijn, of als er andere vragen zijn, laat dan weten s.v.p.?”

  Uiteraard waarderen wij het zeer dat dhr. Breedveld de tijd en moeite heeft genomen om onze brigade te bezoeken!

  25 november 2017
 • Renovatie Zwembad De Roerdomp III

  Zoals u wellicht gemerkt heeft, is er een groot aantal zaken in Zwembad De Roerdomp op technisch vlak opgepakt: - Tegelwerk rond het zwembad is vernieuwd, - Startblokken zijn vernieuwd, - Sanitair en douches zijn vernieuwd en  de geluidsinstallatie is vernieuwd. Naast de recent vervangen onderwaterverlichting is nu de verlichting boven water aan de beurt. De verlichting boven het wedstrijdbad is inmiddels vervangen en worden dimbaar uitgevoerd.

  Er komt nog verlichting op het perron, en zoals gezegd, de verlichting kan worden gedimd, de dimfunctie moet echter nog geprogrammeerd worden. De verlichting voldoet daarmee helemaal aan de nieuwe eisen en is bestand tegen het zwembadklimaat. De verlichting is uitgevoerd in een speciale heldere witte kleur, welke diep in het water doordringt, ideaal voor toezichthouders. De lampen zijn Ledlampen waardoor er een stuk duurzaamheid en energiebesparing is gerealiseerd. Met betrekking tot de ophangconstructie is er rekening gehouden met de nieuwe voorschriften omtrent RVS ophangconstructies in zwembaden.

  In de kleedlokalen van de verenigingen, de gangen richting wedstrijdbad en vanuit de ingang verenigingen naar de kleedlokalen komen sensoren. Deze verlichtingen hoeven dan niet meer apart bediend te worden. Als u in de toekomstin de gangen en in de kleedlokalen binnen komt gaat daar het licht automatisch branden.

  De verenigingen kunnen dan zelf de verlichting van het zwembad aan maken en ter plekke kiezen voor de gewenste lichtsterkte en of ze de onderwaterverlichting ook aan willen. De verwachting is dat de sensoren van de verlichting in de gangen en kleedkamers in week 47 (vanaf maandag 20 november 2017) worden aangepast. Ook is de verwachting dat in deze week de programmering erin zit en alle functies van de verlichting dan werken.


  In de nabije toekomst is men in en rond het zwembad druk bezig zijn met nog vele andere werkzaamheden:
  - Ten behoeve van de tribune worden er nog geluidsboxen bijgehangen.
  - In de komende periode zal er af en toe een hijskraan te zien zijn om zonnepanelen op het dak te leggen van de Jo Gerris Hal en het zwembad.
  - Tijdens de carnavalsvakantie zal ook het recreatiebad voorzien worden van nieuwe verlichting.
  - Het tegelwerk van de kleedlokalen wordt tijdens de zomervakantie het vervangen, in twee of meerdere fases om ook hier de overlast wederom tot een minimum te beperken.
  - Ligweide en sanitair bij het buitenbad zal verbeterd worden, net als de bestrating rond de baden.
  - Het 50-meterbad en de springkuil worden momenteel voorzien van een nieuw jasje zodat deze er net zo fris uit komen te zien als het golfslagbad.
  - De springplanken zijn inmiddels vervangen.

  U ziet dat het zwembad en de Gemeente Roermond er alles aan doet om aan de voorkant de overlast voor de gebruiker zoveel mogelijk proberen te beperken. Dit gebeurd door zo goed mogelijk aan de voorkant te plannen en daar waar mogelijk zelfs in de nachtelijke uren werkzaam te zijn. Het uiteindelijke resultaat zal iedereen tevreden stellen en voor veel zwemgenot in de toekomst zorgen!!

  Voor meer informatie over het zwembad, openingstijden en activiteiten zie: www.roermond.nl/roerdomp

  13 november 2017
 • Renovatie Zwembad De Roerdomp II

  De beweegbare zwembadbodem die in het wedstrijdbad van Zwembad De Roerdomp ligt heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Om die reden zal de beweegbare bodem in de zomerperiode van 2017 vervangen gaan worden. Dit zal gebeuren in de eerste drie weken van de zomervakantie. Op maandag 17 juli zal direct gestart worden met het demonteren van de bestaande vloer. Dat heeft als gevolg dat in het weekend hiervoor (vanaf vrijdag 14 juli) het wedstrijdbad langzaam leeg gelaten zal moeten worden, dit om te voorkomen dat er schade aan het tegelwerk ontstaat. Na de zomervakantie ligt er dan een mooie zwembadbodem waarbij ook het probleem van de vervaagde zwembadbelijning is opgelost.

   

  Verder is de Gemeente Roermond gestart met een grondige renovatie van het buitenbad van Zwembad De Roerdomp. In de zomervakantie (wedstrijdbad) en eind augustus (recreatiebad) is het binnenbad aan de beurt. De werkzaamheden voor het buitenbad zijn inmiddels in volle gang. Zo worden maar liefst 165.000 tegeltjes verwijderd. Het golfslagbad krijgt een mooie nieuwe coating in plaats van het oude bestaande tegelwerk en is halverwege mei weer in gebruik genomen. In september zullen deze werkzaamheden in het 50-meterbad en de duikkuil plaatsvinden. Daarnaast worden vóór de opening nog twee nieuwe duiktorens geplaatst. De complete renovatie van het buitenbad is, inclusief een vernieuwde bestrating, vóór de opening van het zomerseizoen 2018 afgerond.


  De werkzaamheden in het binnenbad zijn gepland in de zomer, wanneer het wedstrijdbad minder intensief wordt gebruikt. In het binnenbad wordt de tegelvloer rondom het wedstrijd- en recreatiebad vervangen. Hierdoor is het wedstrijdbad in de laatste 2 weken van juli en de eerste 2 weken van augustus gesloten (vrijdag 14 juli tot einde week 32/ minimaal maandag 14 augustus). Het recreatiebad is gesloten in de laatste week van augustus en de eerste 3 weken van september (week 35 t/m 38). Het westrijdbad is voor doelgroepen is na de zomervakantie weer vanaf maandag 28 augustus te gebruiken!

   

  Ook de douches en het sanitair in de gemeenschappelijke kleedlokalen worden vervangen. Vanwege tijdsdruk past dit echter niet binnen de periode van 4 weken. Daardoor zal het sloopwerk van de douches en het sanitair al plaatsvinden in week 28 (vanaf 10 juli)! Concreet betekend dit dat de grote schoollokalen vanaf 10 juli niet meer te gebruiken zijn en de zwemmers zich dus moeten omkleden in de kleedhokjes aan de kant van het recreatiebad. Het badpersoneel zorgt ervoor dat de ochtendzwemmers van de RRB die week om 05.55 uur van de zij-ingang naar de hal kunnen en via het recreatiebad naar het wedstrijdbad kunnen. Vanaf dinsdagochtend 29 augustus kunnen de ochtendzwemmers weer van het wedstrijdbad gebruik maken. De reguliere trainingen beginnen altijd op de eerste zondag in september.

   

  Het is belangrijk dat het zwembad blijft vernieuwen, zodat het ook de komende jaren een aantrekkelijk zwembad en mooie accomodatie blijft voor Roermond en omgeving. Juist door de ruime openingstijden van het zwembad ontkomt men er niet aan werkzaamheden te verrichten als het bad normaliter geopend is. Het uiteindelijke resultaat zal iedereen tevreden stellen!

  Voor meer informatie over het zwembad, openingstijden en activiteiten zie: www.roermond.nl/roerdomp

  1 juni 2017
 • Roermondse Reddingsbrigade staat al reddend klaar!

  Opgericht in 1934 is de Roermondse Reddingsbrigade (RRB) al ruim 85 jaar een begrip in Roermond, de Maasplassen en omstreken. Het is dé reddingsbrigade als het gaat om zwemmend en varend redden. Onze missie: het voorkomen (preventie) en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. De RRB is aangesloten bij de overkoepelende organisatie Reddingsbrigade Nederland, de KNBRD.

  De opleidingen Zwemmend Redden bestaan uit een reeks van brevetten en diploma’s. Binnen de opleiding leert men wat te doen bij ongelukken op het water en hoe men iemand uit het water kan halen. Iedereen die vijf jaar of ouder is en minimaal Zwemdiploma A (van het Zwem-ABC) heeft kan bij ons lid worden. Op een speelse manier worden alle benodigde vaardigheden aangeleerd.

  Onze Afdeling Varend Redden, met 50 goed getrainde vrijwilligers, staat dag en nacht klaar om mens en dier van de verdrinkingsdood te redden. Het is een sterk team dat opereert vanuit de commandopost aan de Noordplas in De Weerd en beschikt over een moderne vloot reddingsboten en een duikteam. De Lifeguards zetten zich in voor waterhulpverlening en rampenbestrijding binnen een eigen bewakingsgebied. Binnen de Afdeling Varend Redden kan men zich tevens nog verder specialiseren.

  Met recht is bestuursvoorzitter Roy Philips dan ook trots op deze non-profit organisatie: “Hoewel we een aantal moeilijke jaren achter de rug hebben en nog steeds uitbreiding van ons instruerend kader kunnen gebruiken, is de weg omhoog duidelijk zichtbaar. Het aantal leden groeit weer gestaag, vooral bij de jeugd. Ook de resultaten bij onze jaarlijkse examens van onze opleidingen zijn goed. Daarmee staat de RRB reddend klaar, middenin de Roermondse samenleving!”

  Geïnteresseerd? Breng dan eens een bezoek aan onze trainingen op zondag tussen 17.30 uur en 20.30 uur in het wedstrijdbad van Zwembad De Roerdomp te Roermond; met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. 

  4 september 2016
 • Renovatie Zwembad De Roerdomp

  Maandag 31 augustus gaan de binnenbaden van recreatiebad De Roerdomp weer open voor het publiek. In de zomervakantie is een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Zo is onder andere de luchtbehandelingsinstallatie vervangen. Hierdoor is het klimaat in zwembad De Roerdomp verbeterd. Daarnaast is een zoutelectrolyse-installatie geïnstalleerd. Het uiteindelijke resultaat is dan ook veel prettiger voor de ogen en de luchtwegen van zowel bezoekers als personeel van De Roerdomp. Door deze verbeteringen wordt het bad ook erg interessant voor Astma- en Carapatiënten.

  Een zoutelectrolyse-installatie zorgt ervoor dat geen traditioneel chloor meer wordt toegevoegd aan het zwembadwater maar dat met gewoon keukenzout  zelf chloor wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het zwemwater aangenamer en zachter zal aanvoelen. Door de vervanging van de luchtbehandelingsinstallatie is de luchtkwaliteit enorm toegenomen met als bijkomend voordeel dat  deze nieuwe installatie ook nog eens zeer energiezuinig is. 

  Met het treffen van deze maatregelen is De Roerdomp niet alleen toekomstbestendig geworden doordat deze nu al voldoet aan de nieuwe regelgeving voor lucht- en waterkwaliteit die op termijn van kracht wordt, maar is het bad vooral aangenamer geworden voor de gasten om er  te komen sporten, bewegen en recreëren.

  Voor meer informatie over het zwembad, openingstijden en activiteiten zie: www.roermond.nl/roerdomp

  25 augustus 2015
 • 50-Jarig jubileum en oorkonde voor Theo Evers

  Op zondag 28 juni 2015 is de heer Theo Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Roermondse Reddingsbrigade (RRB) gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschapsjubileum. Daarbij wachtte Theo Evers nog een verassing. Tijdens deze ALV was ook mevrouw Jolanda van Dalen, bestuurslid van Reddingsbrigade Nederland, aanwezig. Zij heeft aan Theo een oorkonde inclusief een mooi boeket bloemen mogen uitreiken vanwege zijn grote verdiensten voor de RRB én Reddingsbrigade Nederland. Tevens aanwezig om Theo te feliciteren was Bob Dekkers, destijds assistent Bondscoach.

  Theo Evers (geboren in 1934 te Swalmen) is al vele jaren erelid van de Roermondse Reddingsbrigade. Als trainer van de wedstrijdploeg binnen de eigen brigade werden vooral in de jaren 70 en 80 vele Nederlandse en Europese titels in de wacht gesleept. Daarbij heeft hij als een van de eerste Bondstrainers mede aan de basis gestaan van de wedstrijdsport binnen het zwemmend redden. Al in 1974 werd hij hiervoor door de Bond tot Lid van Verdienste benoemd. Een mooi detail: het eerste jaar van Jolanda van Dalen in de nationale selectie was onder leiding van diezelfde Theo.

  Graag feliciteren we Theo Evers vanaf deze plek nogmaals van harte met deze onderscheiding! 

  29 juni 2015