Over onze brigade

De Roermondse Reddingsbrigade (RRB) is opgericht op 25 mei 1934 en houdt zich door middel van Zwemmend en Varend Redden bezig met het voorkomen én het bestrijden van de verdrinkingsdood.


In het waterrijke Roermond met de Maasplassen voor de deur is niet alleen zwemmen, maar ook de pleziervaart een groot genot. Toch gebeuren er jaarlijks veel ongelukken op het water. Daarom is het belangrijk om te weten wat je in zo’n geval moet doen als iemand in nood verkeert en hoe je iemand uit het water kunt halen.

Dat kun je allemaal leren bij de Roermondse Reddingsbrigade. Het programma bestaat uit een reeks van brevetten en diploma’s voor Zwemmend Redden. Tevens worden er theorielessen aangeboden. Verder kun je bij onze Afdeling Varend Redden (AVR) je specialiseren in het Varend Redden. Hun commandopost is gelegen in De Weerd, van waaruit zij de Maasplassen bewaken.

Al onze trainingen worden op zondag tussen 17.30 uur en 20.30 uur gegeven in het wedstrijdbad van Zwembad De Roerdomp aan de Achilleslaan 2C te Roermond. De trainingen zelf duren elk één uur. Iedereen die vijf jaar of ouder is en minimaal Zwemdiploma A (van het Zwem-ABC) heeft kan bij ons lid worden. Vervolgens zal bekeken worden bij welk brevet of diploma je wordt ingedeeld.

Heb je interesse of vragen? Kom dan eens op zondag een kijkje nemen en mee zwemmen!

Klik op onze en als PDF voor meer informatie, bekijk dit over de Roermondse Reddingsbrigade (RRB),

of volg ons op  enDe RRB staat 85 jaar al reddend klaar!

Maar, met jou redden we (het) beter!!