Reddingsbrigade van het jaar 2021 !

Op de Algemene Vergadering van Reddingsbrigade Nederland van zaterdag 21 mei 2022 te Zeist heeft de Roermondse Reddingsbrigade (RRB) de titel “Reddingsbrigade van het jaar 2021” in de wacht gesleept!

Andere genomineerde waren onder meer de brigades uit: Dordrecht, Heemskerk, Houten, Middelburg en Vianen. De RRB werd mede voorgedragen door de Maastrichtse Reddingsbrigade en de Reddingsbrigade Peel & Maas (Helden). De brigades werken onder meer samen met de Afdeling Varend Redden (AVR) als het gaat om evenementbewaking, toezichttaken in het watersportgebied van de Maasplassen én het hoogwater van afgelopen juli 2021.

Uit handen van Leendert de Lange (Voorzitter Reddingsbrigade Nederland) namen Tom Diels en Roy Philips van het bestuur van de RRB de prijs uiteraard met blijdschap in ontvangst. Overigens werd de prijs in 2020 en 2021 niet uitgereikt in verband met de coronacrisis.

Mede door de inzet en hulpverlening van de AVR tijdens het eerdergenoemde hoogwater vorig jaar en een speedbootongeluk, de veerkracht die getoond is nadat de commandopost van de AVR zelf werd getroffen door wateroverlast en het netwerk dat de brigade heeft, is de titel naar de RRB gegaan. Een mooi cadeau voor de RRB die aanstaande woensdag 25 mei 88 jaar bestaat.