Invoering Corona Toegangsbewijs

Beste Leden,

Vanaf zaterdag 6 november 2021 wordt een Corona Toegangsbewijs door de Rijksoverheid voor volwassenen (vanaf 18 jaar) verplicht gesteld in binnensportaccommodaties. Dit geldt voor zowel sporters als publiek, lid of géén lid. In de praktijk betekent dit dat ook onze vereniging QR-codes iedere keer zal moeten scannen, liefst in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Veelal zullen de meeste mensen de CoronaCheck app al op hun mobiele telefoon hebben; een papieren bewijs is ook mogelijk. Meer informatie is te vinden op: https://coronacheck.nl/nl.

Concreet betekent dit het volgende:

  • Graag verzoeken wij alle volwassenen die op zondag het eerste en/of tweede uur (17.30-19.30 u) komen, zich eerst te melden bij het bestuurstafeltje op de tribune alwaar de QR-code wordt gescand. Dit uit praktische overwegingen. Het gaat hier dan onder meer om onze eigen kaderleden, volwassenen die zelf trainen (waaronder de Life Saver kandidaten) én toeschouwers op de tribune. Het streven is dit uiteindelijk ook bij de ingang te laten plaatsvinden.
  • Voor de seniorleden, en eventueel publiek, die het derde uur (19.30-20.30 u) komen zwemmen zal de check van de coronapas meteen bij de ingang plaatsvinden.
  • Voor wat betreft de zwemmers op dinsdag- en donderdagochtend: Namens de TC zal Toon Crijns contact met jullie opnemen om de controle verder met jullie af te stemmen.

Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar dan weer géén coronatoegangsbewijzen gebruikt worden.

Graag vragen wij uw begrip en medewerking voor wat betreft de bovenstaande maatregel! Het zal voor iedereen wennen zijn, maar als vereniging proberen we hier zo goed als mogelijk gevolg aan te geven. Voor nu is het in ieder geval fijn dat zwembaden open kunnen blijven zodat onze trainingen doorgang vinden. Uiteraard hopen we dat dit ook zo blijft…

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Roermondse Reddingsbrigade (RRB),

Roy Philips (Voorzitter).